Konzumace naklíčených semen, luštěnin nebo zeleniny má blahodárný vliv na naše zdraví. Klíčky jsou totiž bohaté za vitamíny, stopové prvky a minerální látky. Semínkům stačí pouhé dvě hodiny klíčení a tím se v nich zvyšuje obsahat zdravý prospěšných látek až o padesát nebo dokonce o dvě stě procent. Přitom stačí tak málo a klíčky si můžete připravit i sami doma, snadno a rychle.

připravte si chutné klíčky snadno i v domácím prostředí

Proč jíst klíčky?

Už staří Číňané to věděli a klíčky konzumovali, aby do těla dostali zdraví prospěšné látky a především, aby tělu dodaly vitamíny, zvláště pak vitamín C. Féničané zase díky klíčkům bojovali proti kurdějím, nemoci, která postihovala námořníky a vznikala z nedostatku právě vitamínu C., ale také naši předkové věřili v sílu klíčků. Když semena klíčí a přijímají do sebe vodu, děje se v nich něco úžasného. Až několikanásobně v nich roste obsah vitamínů A, B, C a E, kromě toho v sobě klíčky ukrývají velké množství bílkovin, vápníku, hořčíku, železa, fosforu a nenasycených mastných kyselin. Ty výrazně podporují naši imunitu a také metabolismus. Obsahují také další cenné látky a mají protirakovinné účinky. Zelené klíčky navíc obsahují také chlorofyl.
Našemu organismu dokážou klíčky skutečně výrazně prospět a konzumovat bychom je měli pravidelně a celoročně. Zvláště pak bychom na ně neměli dopustit v zimních měsících, v období zvýšených onemocnění, během rekonvalescence nebo ve stresovém období. Proti stresu a únavě klíčky bojují opravdu skvěle a jejich konzumace je vhodná úplně pro každého. Jíst by je měli především dospívající děti, starší lidé a lidé s nějakým onemocněním. Pro zdravé jedince jde o významnou prevenci právě proti nemocím.

v biomisce si můžete nechat naklíčit cokoliv

Jak je naklíčit

Biomiska na klíčení je takový malý zázrak. Klíčení v ní půjde samo a rychle a vy si tak klíčky můžete připravit kdykoliv chcete. Misku stačí naplnit vybranými druhy semínek a poté zalít vodou. Doba namáčení semínek se liší u konkrétních druhů. Přebytečná voda se z biomisky na druhý den vždy slije a semínka je potřeba propláchnout. Proplachování je velmi důležité a v průběhu procesu klíčení se musí semínka proplachovat i dvakrát až třikrát denně.
Své klíčky si ve speciální nádobě můžete vypěstovat kdykoliv, v kteroukoliv roční dobu a kdykoliv na ně budete mít chuť. Lze ji samozřejmě používat opakovaně.