Jaké zvolit pleny a proč?
Asi všichni víme, že existují dva typy plen. Jednorázové a látkové. Určitě jste přemýšleli, jestli používat jednorázové a nebo raději vyzkoušet ty látkové. Většina rodičů se rozhodne pro ty jednorázové, protože:

– Jsou zdánlivě levnější
– Jsou pohodlné na používání

Jenže není všechno tak jak se zdá, a možná vás překvapí, že obyčejné jednorázové pleny obsahují spoustu škodlivých látek. Jsou bělené chlorem, obsahují plasty a látky, které by s dětskou pokožkou rozhodně do styku přijít neměly. Jenže se po sundání jednoduše vyhodí.

svrchní kalhotky

Látkové pleny jsou sice zpočátku dražší investicí, ale v konečném důsledku jsou levnější než ty jednorázové. Navíc nezatěžujete životní prostředí, látkové pleny vydrží i dnes spoustu let. Pro řadu rodičů ale nastává problém s jejich praním. Ne každý chce mít doma namočené plenky a potom je prát v pračce. Pokud ale hledáte cestu, jak pečovat o létě více ekologicky a s nižšími náklady, stojí jejich pořízení za zvážení. Mimo přebalování je využijete jako podložku pod miminko, na odříkání a třeba jako bryndák.

Jestliže se rozhodnete jít cestou látkových plen, určitě vás bude zajímat, jak takové přebalování funguje. Kromě čtvercových plen budete potřebovat i kalhotky na látkové pleny https://delamedoplen.cz/latkove-pleny/svrchni-kalhotky/, které zajistí, že plenka zůstane přesně tam, kde má být. Funguje jako jednorázová plena – drží na místě a nehrozí, že by něco proteklo. Vložíte látkovou plenu do kalhotek, a vsunete ji pod dítě. Zapnete a máte hotovo. Nabízíme dvě varianty kalhotek:

látkové pleny

  • Na suchý zip
  • Na patentky

Rozšířenější jsou ty s patentkami, protože rostou spolu s dítětem. Je na nich několik řad patentek, takže zapínáte zrovna ty, které vašemu dítěti sedí nejvíc. Kalhotky máme v mnoha barevných kombinacích a vzorech, ze kterých si vybere každý. Dejte šanci látkovým plenám a zkuste ekologické přebalování.