Že nevíte, co je to háčkování? V takovém případě zamiřte na návštěvu ke své babičce, která vám vše ozřejmí a přivede vás na kouzlo a smysl tohoto mistrovského díla. Jedná se o poměrně náročnou techniku, tedy alespoň zpočátku vaší snahy, kdy se budete pokoušet něco nápaditého vytvořit pro svůj domov nebo pro sebe. Jakmile se však dostanete do tempa a pochopíte, že na něm prakticky vůbec nic není, zamilujete si to!
háčkování šály.jpg

Skvělé – jednoduché – rychlé

K tomu, abyste si vyrobili různé věci díky této technice, budete potřebovat opravdu málo:
·        háčkovací jehlu
·        kvalitní vlnu
·        šikovné nebo alespoň trpělivé ruce
Doporučujeme řídit se nejdříve lehčím vzorem, abyste začali pomalu a naučili se – jak na to. Nespočet návodů a dokonce i videí nalezete na internetu, ale pokud potřebujete přesnější a fotografický návod rozhlédněte se po nějaké knize, která vám ho poskytne tak, jak potřebujete.
pletené loutky.jpg

Co vše si můžete vyrobit?

Díky precisnosti a kvalitě vlny dosáhnete toho, že vám vaše výrobky vydrží, a to i v případě, že si upletete oblečení, které je nutné prát. Fantazii máte ve svých rukou a v paměti, a tak je na vás, do čeho se pustíte.
·        Oblečení– háčkováním se můžete dopracovat k opravdu zajímavým a netradičním kouskům do vašeho šatníku. Co takhle si vyrobit šaty, kardigan, plavky, ponožky, čepice, kabelky, klobouky, čelenky, šátky nebo roztomilé bačkory na doma?
·        Dekorační prvky– zde máte tisíce možností, které můžete využít ve svůj prospěch. Pusťte se do výroby deky, podložky do koupelny, podsedáků na židle, přehozu na postel, povlečení na polštáře, vánočních ozdob nebo jiných tématických dekorací.
háčky a vlna.jpg
·        Výbavička pro miminka– kromě roztomilých malých oblečků a doplňků můžete vyrobit plyšáky, které vycpete měkkým materiálem. Dítě totiž budou nejen příjemně hřát, ale i uspokojí z hlediska pomazlení.
Když se pustíte do tohoto druhy pletení, věřte, že u něho zůstanete a oceníte vše, co vlastními silami a obratností dovedete háčkováním zhotovit.